Anabolics
Search More Than 6,000,000 Posts
Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    JP1570's Avatar
    JP1570 is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Louisiana
    Posts
    1,182

    Car Expert Needed

    I have a question about my car, which is broken again.
    Can the battery be dead if the CD player will play. The power seems to be strained, when I roll down my window, the display on my clock almost fades out. The windows roll down slower than usual, especially when they get to the bottom. I started it, drove it 2 minutes, stopped and got out for a minute, got back in and it won't start. Help please

  2. #2
    Vegas Kid's Avatar
    Vegas Kid is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    SC
    Posts
    1,100
    sounds like your alternator, but I need more info on what type of car you drive. If you get a jump and your car dies after a couple of minutes I'm pretty sure it's your alt. Take your battery to an auto parts store and have them tell you if it's shot or not. They should charge it up for free.

  3. #3
    JP1570's Avatar
    JP1570 is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Louisiana
    Posts
    1,182
    Thanks bro, I drive a '95 Toyota 4runner.

  4. #4
    RON's Avatar
    RON
    RON is offline Anabolic Member
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    So Cal
    Posts
    5,461
    Ya sounds like the alternator to me too. I've put in a lot of those in. Its one of the easiest things to replace.

  5. #5
    tryingtogetbig's Avatar
    tryingtogetbig is offline Whiney Member
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    NW of DFW TX
    Posts
    3,463
    You might have to go ahead and get a new battery too bro. Sometimes when the alternator goes out it puts so much strain on your battery that it doesn't last much longer.

    peace,

    ttgb

  6. #6
    Vegas Kid's Avatar
    Vegas Kid is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    SC
    Posts
    1,100
    ttgb might be right, but definitely get it charged for free. Sometimes if you get a new alternator it will recharge the battery for you to almost new. You should have a warranty on the batt.

  7. #7
    ripped_82's Avatar
    ripped_82 is offline Member
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    626
    The battery will still be ok once you charge it, but the problem is your altenator 100% shure of that

  8. #8
    JP1570's Avatar
    JP1570 is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Louisiana
    Posts
    1,182
    Thanks a lot fellas. Takin it in tomorrow.

  9. #9
    Neo's Avatar
    Neo
    Neo is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Boston, MA
    Posts
    1,291
    Do you have a system in your car? (Meaning audio system) If so, you just need a "cap" that helps store power for the subwoofers and amps instead of draining straight from the battery.

  10. #10
    JP1570's Avatar
    JP1570 is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Louisiana
    Posts
    1,182
    No, I just have a couple 6 by 9s, nothing special, no amp

  11. #11
    Neo's Avatar
    Neo
    Neo is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Boston, MA
    Posts
    1,291
    Then its what the other bros said....something wrong with your alternator....good luck...keep us posted....

  12. #12
    Hitman's Avatar
    Hitman is offline Senior Member
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    OZ via NZ
    Posts
    1,032
    If you want to test your alternator try to start it then once its started pull off the positive lead to your battery, if the car dies ya alti is stuffed because a battery is only used for first combustion and ancillary devices like radios.........HITMAN

  13. #13
    JP1570's Avatar
    JP1570 is offline Senior Member
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Louisiana
    Posts
    1,182
    Just to let ya'll know, although the battery tested fine, it still didn't work. Nothing was wrong with the alternator. I changed out the battery and it started just fine. Thanks for the help though.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •